Van de redactie

logo-idW-oud

van de redactie

Wij staan stil bij de negentigste verjaardag van Wim (Mr. A.W.) Kist. Coen Constandse las zijn Antwoord aan de machten. Verstoft in boekenkasten en bibliotheken? Titel, taal en omslag onmiskenbaar jaren zeventig van de vorige eeuw? Constandse is geraakt door de actualiteit van dit boek en heeft wel een vraag: zou weerwoord, of woord aan het adres van de machten niet evengoed in de titel van het boek passen als antwoord?

Na Constandse krijgt Wim Kist zelf het woord, over de belijdenis van de WARC waarover At Polhuis al eerder in ons blad schreef. De WARC drukt ons met de neus op de feiten van wat wij in Europa en Noord-Amerika aan het doen zijn. Zou onze situatie te vergelijken zijn met die van de christenen in de eerste eeuwen in het Romeinse Rijk? In dat rijk struikelde je op iedere hoek van de straat over aan afgod en hoe hebben de eerste christenen koers kunnen houden?

In ieder geval een hartelijke gelukwens namens de redactie voor de jarige! – We moeten afscheid nemen van Dini Stavenga-van der Waals als redacteur van ons blad. De reis uit Buitenpost naar Zeist, waar wij vergaderen, werd haar te ver. Mogen we ons troosten met de gedachte dat de brievenbus in Buitenpost voor haar dichter bij is dan Zeist, zodat ze best nog eens iets voor ons kan schrijven? E-mailen is nóg eenvoudiger, heeft ze me toevertrouwd.

Ik houd het vandaag kort, want hieronder komt de bon voor de opgave van nieuwe abonnees. Gaat het goed met het aantal abonnees? Het gaat in ieder geval niet slecht! Dus – als u eens nadenkt over nog meer nieuwe, mogelijke abonnees?

A.A. Spijkerboer