Van de redactie

logo-idW-oud

 

VAN DE REDACTIE

Het boekennummer van deze jaargang is gewijd aan het thema: heimwee. Niet minder dan acht auteurs bespreken een boek over heimwee en dat levert een veelzijdige en boeiende inhoud op. Ik weet niet of iedereen alle auteurs kan “plaatsen” en daarom zeg ik voor alle zekerheid dat Klaas Touwen predikant is in Arnhem en Coen Wessel in Heerenveen.

De voorzitter van onze redactie maakt attent op een tentoonstelling in Rotterdam over Le Corbusier. In het artikel van de voorzitter is een foto te zien waarop deze veelzijdige man omringd wordt door Dominicanen. Jan van der Kolk, oud-bestuurslid van het ICCO, geeft zijn visie op opvattingen binnen de Protestantse Kerk in Nederland nu het veertig jaar geleden is dat de Zesdaagse Oorlog ten einde liep.

Ook in gewone rubrieken is wel iets van heimwee te bespeuren, behalve in het commentaar. Het gedicht Zebra-pad trof ik aan in het kerkblad van de Protestantse Gemeente in Zandvoort-Bentveld. De redactie van dit kerkblad gaf mij toestemming het in ons blad af te drukken.

Het tweede artikel van W.L. Dekker komt in het volgende nummer. Verder moeten we er rekening mee houden dat het nummer van 11 augustus een week te laat verschijnt – ook de drukkerij is wel eens met vakantie.

Tenslotte de bon voor nieuwe abonnees – maakt u daar een goed gebruik van?

A.A. Spijkerboer