Van de redactie

logo-idW-oud

 

Van de redactie

We beginnen dit nummer met een stevig artikel over Mainonides. “Offenbarung ist die Schöpfung der Vernunft” – zou dat een genitivus subjectivus of een genitivus objectivus zijn? Of moet je dat onderscheid hier niet maken? We wachten met spanning het vervolg af, want dit is nog maar het eerste artikel over de Rambam.

Marius Noorloos drukte zijn boek Maarten den Dulk in handen en zei: “Reageer daar nu eens op!”. Dat doet laatstgenoemde en eerstgenoemde geeft daar dan weer zijn reactie op. (Een wat achtergebleven hervormde denkt bij “gemeenteopbouw” misschien nog aan Banning, Gravemeijer en Kraemer tijdens de bezetting, maar die “gemeenteopbouw” is nu echt uit de tijd.)

Bernard Prakke en Alex van Ligten bespreken ieder een boek over liturgie en trekken daar consequenties uit.

Dan de Nieuwe Bijbel Vertaling: Pieter van Walbeek reageert op wat Jaap van Dorp in nr. 4 van deze jaargang schreef en Karel Deurloo kijkt in de spiegel van 1 Korintiërs 13:12.

Otto Kroesen over grammaticaal leven in onze netwerkmaatschappij (zouden we eigenlijk nog mensen zijn?) en Herman Noordegraaf laat zien dat Mattmüller nog wel overmensen schreef.

Tenslotte de gebruikelijke rubrieken, een gedicht van Oerlemans en hieronder de bon voor opgave van nieuwe abonnees. Want die kunnen we nog steeds goed gebruiken!

A. A. Spijkerboer