Van de redactie

logo-idW-oud

 

VAN DE REDACTIE

Wat Barth over de tijd schrijft is niet gemakkelijk te volgen, maar wel essentieel als je hem wilt begrijpen. Daarom zijn wij verheugd over Maarten den Dulk die ons inleidt in Barths gedachten over de tijd. Wij verheugen ons ook in zijn 65ste verjaardag en wensen hem daarmee geluk, zij het dan na het feest. Wessel ten Boom antwoordt At Polhuis en laat zien wat hem in Barth boeit: Wessel laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Hans Blankesteijn wandelt met monsieur Hulot een kerkdienst binnen – begrijpt deze monsieur wat hij meemaakt? Hij krijgt tekst en uitleg. Schoch zag een film over Karthuizers: altijd zwijgen maar gelukkig mogen ze wel een slee maken van hun schoenen.

Mans Miskotte haalt herinneringen op aan het Concertgebouw en doet dat zo dat je in zijn huid kunt kruipen. Schoch vertelt in Verkeerd verkeer over een wonderlijke en toch leerzame gebeurtenis. Den Boer over een jonge zionist: deze zionist laat zien wat hem bewogen heeft. Coen Constandse is maar matig te spreken over Meijerings bijdrage in nr. 12 en laat zien waarom hij dat is.

Boekbesprekingen: Laura Reedijk-Boersma over het jongste boek van Gila Lustiger, een in 1963 geboren Joodse Duitse schrijfster en Bernard Prakke over Deze geboren vreemdeling van de in stad en land bekende Huub Oosterhuis.

Tenslotte de gebruikelijke rubrieken. Ik heb nog net ruimte over om de lezer attent te maken op twee boeken die uit de kring van onze redactie komen. Het eerste is Tegenwoordigheid van Geest van Kees van der Kool: een bundel van soms al eerder gehouden artikelen en referaten. Je zou kunnen zeggen: vingeroefeningen voor een theologie van de Heilige Geest. Het tweede is van Wessel ten Boom, Provocatie, een zorgvuldige analyse van Augustinus’ Adversus Judaeos. Beide boeken zijn bij Kok uit gekomen en we komen erop terug.

A.A. Spijkerboer