Uit de pastorie

logo-idW-oud

Uit de Pastorie

Onlangs zat ik met mijn hulp in de keuken koffie te drinken. We waren over van alles aan de praat. Toen ze met opeens zei: ‘Ik moet u toch een iets vragen…’ Daarna bleef het even stil. Ik wachtte af op wat er zou komen. De herder in mij werd wakker. En toen kwam het. ‘Welk wasmiddel gebruikt u voor uw witte was?’ Beduusd antwoordde ik: ‘Klok, hoezo?’

Nou ik heb bij mijn leven nog nooit zo’n witte was gezien als bij u. Het is witter dan wit. Het blijkt gewoon. Het i stralend wit’.

En ik herinnerde mij opeens een voorval van lang geleden, toen ik door de overbuurvrouw in Leimuiden werd aangesproken, toen ik uit de winkelwagen stapte met mijn boodschappen.

‘Dominee, ik moet u toch eens iets vragen…’ Ook toen bonsde mijn herdershart bezorgd. U raadt hte zeker al, wat mij toen gevraagd werd. “Dominee, welk wasmiddel gebruikt u voor de witte was?’ Wellicht dat u als lezer hier wat aan heeft als u weer eens gaat wassen.

Klok voor al uw witte was, va harte aanbevolen door de dominee van Erichem en Asch!

Machteld de Mik-van der Waal