Boekpresentatie

Op 1 maart a.s. verschijnt bij Uitgeverij Boekencentrum:

Karl Barth, De verkiezing van de gemeente. Paragraaf 34 van de Kirchliche Dogmatik, vertaald en bezorgd door Wessel H. ten Boom

Par. 34 is de beroemde en beruchte paragraaf van Barth over Israël en de kerk, die hier voor het eerst in vertaling wordt aangeboden en uitvoerig wordt becommentarieerd. Voor meer informatie, zie: Boekencentrum  > Barth verkiezing

De kosten van dit boek bedragen t/m 31 maart € 29,50, daarna € 32,50.

Het boek kan ook bij Boekencentrum worden besteld tegen geringe verzendkosten.

Presentatie:

Op 1 maart zal De verkiezing van de gemeente tijdens de jaarlijkse Barth-Tagung feestelijk worden gepresenteerd en in eerste exemplaar worden overhandigd aan Eberhard Busch (1937), de laatste secretaris van Barth. Rinse Reeling Brouwer zal een woordje spreken. U wordt hartelijk uitgenodigd om bij deze presentatie aanwezig te zijn. Indien gewenst kunt u aldaar een boek aanschaffen.

Deze presentatie begint om 11.30 uur, en vindt plaats in conferentiecentrum De Glind, Postweg 65, 3794 MK De Glind.

Het is ook mogelijk reeds om 9.30 uur de lezing van prof. Busch aan te horen ‘Kein Volk ausser Israel ist Gottes Volk’, die onderdeel uitmaakt van de Barth-Tagung. Ook hier zijn geen kosten aan verbonden.

Opgave vooraf is voor beide onderdelen niet nodig. Wilt u na afloop de maaltijd gebruiken, geef u dan wel op via  via deze link

Barth-Tagung:

De internationale Barth-Tagung in de Glind is dit jaar gewijd aan par. 34 uit de KD, en heeft als titel ‘Das Heil ist aus den Juden. Israel und die Kirche in KD I § 34’.

Zij duurt van ma 29 februari t/m woe 2 maart. Naast Busch zijn de sprekers dit jaar dr. Wilken Veen (‘Der historische und politische Kontext von Barths Israelparagraph in KD II/2’), prof. Peter J. Tomson (‘Romans 9-11 and Political Developments in Roman Judaea plus Some Ruminations on Historical Criticism and Theological Exegesis’) en prof. Magdalene L. Frettlöh (‘Kirche nur auf dem Grund Israels’).

Ook hier bent u hartelijk welkom. Voor meer informatie en opgave (tot 31 januari), zie: Agenda PTHU.

Vervoer:

Met openbaar vervoer is De Glind het beste te bereiken via station Barneveld, waar om 9.03 uur dan wel 11.03 uur buurtbus 511 vertrekt richting Scherpenzeel. U bent dan goed op tijd. Voor auto’s is er volop parkeergelegenheid.

Mocht u meer willen weten, mail dan naar Wessel ten Boom